Skip to the content

Stukkatør

Som stukkatør får du lov til at sætte dit præg på landets historiske bygninger. Uddannelsen er til dig, der gerne vil kombinere et solidt håndværk med din kreative sans og dine kunstneriske evner.

De fleste kender nok et stukloft fra en gammel, flot lejlighed eller et ældre hus. Det loft er lavet af en stukkatør. Men med en uddannelse som stukkatør er den slags lofter bare en lille del af det, du kommer til at arbejde med.

Du får også mulighed for at bruge dine evner, kreativitet og kunstneriske sans på mange andre områder. For det meste af en stukkatørs arbejde består af reparations- og restaureringsarbejde på offentlige bygninger som f.eks. kirker, slotte og private ejendomme. Du kommer med andre ord til at arbejde på og med projekter, som har stor historisk og kunstnerisk værdi.

Derfor kommer du under uddannelsen til at få bygningshistorisk viden om f.eks. slotte, godser og herskabslejligheder, ligesom du kommer til at arbejde med skitsering af arkitektoniske og skulpturelle bygnings- og anlægsdele, perspektivisk afbildning, skyggelægning og croquistegning. På skolen bliver du undervist i fag som afformning, stukteknik og tegningslære herunder digital tegning på computer. Samtidig undervises i fotografisk registrering.

Uddannelsesinfo

Interesseret i lidt praktisk info? Så klik og se mere nedenfor.

Uddannelsen varer 4 år og 3 måneder. Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb:

  • Grundforløbet tager 20 eller 40 uger afhængig af, hvornår du har afsluttet folkeskolen.
  • Hovedforløbet veksler mellem virksomhedspraktik og skoleophold.

Du kan tage både grund- og hovedforløbet her:

  • EUC Sjælland - Næstved

 

Praktikpladsen.dk er mødestedet for elever og virksomheder inden for erhvervsuddannelserne. Her kan du som elev finde alle virksomheder, der er godkendt til at ansætte elever. Du kan også søge ledige praktikpladser online og sende uopfordrede ansøgninger. På praktikpladsen.dk kan virksomhederne også søge elevernes profiler frem samt annoncere efter elever.

Nej. Det er ikke muligt at kombinere erhvervsuddannelsen med et gymnasialt forløb.

Som udlært stukkatør kan du videreuddanne dig i flere forskellige praktiske og teoretiske fag. En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.